kuva: Sami Lamberg
Anssi Wright.

Kuntarahoituksen tytäryhtiön Inspiran toimitusjohtajaksi on nimetty kauppatieteiden maisteri Anssi Wright.

Wright, 44, on työskennellyt yhtiön palveluksessa vuodesta 2014 lähtien ja yhtiön operatiivisena johtajana elokuun 2018 alusta alkaen. Ennen Inspiraa hän on toiminut sijoitustehtävissä Työeläkeyhtiö Elossa sekä rahoitus- ja omaisuusjärjestelytehtävissä EY:llä ja Deloittella.

Inspiran ydinliiketoimintaa on kuntien ja kuntayhtiöiden avustaminen investointihankkeiden ja omaisuusjärjestelyiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

– Kuntien toimintaympäristö on muutoksessa, mikä näkyy Inspiran palveluiden kysynnän kasvuna. Viime aikoina kysyttyjä ovat olleet muun muassa kiinteistöjen elinkaarimalliin sekä omaisuuserien ja palvelutuotannon uudelleenjärjestelyihin liittyvät toimeksiannot. Henkilökuntamme vahva osaaminen antaa hyvän lähtökohdan tarjota kilpailukykyisiä palveluita kunnille tulevaisuudessakin, Wright sanoo Inspiran tiedotteessa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme tehtävään henkilön, jolla on jo laaja ja pitkä kokemus asiakaskunnastamme ja palveluistamme. Anssin kanssa on myös erittäin hyvä jatkaa sitä kehitystyötä, jonka olemme käynnistäneet Kuntarahoituksen ja Inspiran yhteistyön tiivistämiseksi, sanoo Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio.