Turun kaupunginhallitus valitsi Anu Laitilan kulttuurijohtajaksi 3. huhtikuuta. (Kuva: Pekka Korvuo)

Turun kulttuurijohtajaksi on valittu Anu Laitila. Laitila on Keravan kaupungin vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja.

45-vuotias Laitila on filosofian maisteri kotimaisesta kirjallisuudesta Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt toimialajohtajana Keravalla reilun neljän vuoden ajan. Aiemmin hän on toiminut Suomen Viron-instituutin johtajana vastaten kulttuuriviennistä Viroon ja muualle Baltiaan sekä Lukukeskuksen ja Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtajana.

– Uskon kulttuurin mahdollisuuksiin kaupungin vetovoiman, elinvoiman ja hyvinvoinnin lähteenä. Niin uskoo myös Turku, ja siksi tiemme kohtasivat, Laitila Turun kaupungin tiedotteessa.

Turun kaupunginhallitus perusti kulttuurijohtajan viran tammikuussa 2023, koska kaupungin organisaatio ja tehtävien painotukset muuttuivat Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aloitettua toimintansa tämän vuoden alussa. Kulttuurijohtajan paikkaa tavoitteli 49 hakijaa.

Kulttuurijohtajan alaisessa organisaatiossa toimii myös kaupungin nuorisopalvelut ainakin vuoteen 2025 asti. Laitilan aloitettua työnsä Turun vapaa-aikajohtajana aiemmin työskennellyt Minna Sartes siirtyy pysyvästi Turun integraatiojohtajaksi ja hänen viransijaisenaan toiminut Outi Kari-Granfors jää eläkkeelle samaan aikaan.