Kuva: Pixabay

Jyväskylän kaupunginhallitus on valinnut elinkeino- ja työllisyyspalveluiden toimialajohtajaksi Ari Tolosen. Suljetuin lipuin toteutetussa virkavaalissa Ari Tolonen sai 12 ääntä ja Anne Sandelin yhden äänen.

Ari Tolonen toimii tällä hetkellä hallitusammattilaisena sekä Valor Partners Oy:n kautta Senior Advisor -tehtävissä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Landis+Gyr Oy:n, DNA Finland Oy:n, Pengon Oy:n ja OptiWatti Oy:n toimitusjohtajana. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri.

Virkaan saapui ensimmäisessä haussa 13 hakemusta, joista 10 täytti viran koulutuksellisen kelpoisuusvaatimuksen. Kaupunginhallitus päätti julistaa viran uudelleen haettavaksi siten, että aikaisemmat hakemukset otetaan huomioon uudessa hakumenettelyssä. Uudessa haussa virkaan saapui 18 uutta hakemusta, joista 15 täytti viran koulutuksellisen kelpoisuusehdon.

Haastatteluryhmän toteuttamien haastattelujen ja henkilöarviointien jälkeen haastatteluryhmä päätti kutsua kaksi hakijaa kaupunginhallituksen haastatteluun. Heistä Sandelin oli hakenut virkaa ensimmäisellä hakukierroksella ja Tolonen toisella hakukierroksella.