Joensuun Tiedepuisto Oy on nimittänyt Auli Leskisen, 56, kehityspäälliköksi 15. marraskuuta alkaen.

Nimitys liittyy Joensuun kaupungin ja Joensuun Tiedepuiston yhteiseen hankkeeseen, jossa koulutusorganisaatiot ja yritykset kootaan yhteen kehittämään uusia vientiin sopivia tuotteita ja palveluja.

Leskisen tehtävänä koulutusvientiklusterin käynnistäminen -hankkeessa on klusterin liiketoiminnan ja viennin kehittäminen.

Alkuaan joensuulainen Leskinen on koulutukseltaan espanjan kielen filologi ja Latinalaisen Amerikan tutkimuksen tohtori. Leskinen siirtyy tehtävään Suomen Madridin-instituutin johtajan paikalta.

Tätä ennen hän on toiminut Kirkon ulkomaanavun kansainvälisenä tiedottajana ja kouluttajana sekä Helsingin yliopiston ja Texasin Austinin yliopiston tutkijana. Hän on työskennellyt myös Yleisradion Latinalaisen Amerikan sopimuskirjeenvaihtajana ja tv-uutisten ulkomaantoimittajana.

Joensuun kaupunki on nimittänyt Ville Nivalaisen, 39, hankkeen kehittämispäälliköksi. Hän vastaa projektipäällikkönä vientiklusterin kokoamisesta.

Koulutukseltaan Nivalainen on luonnontieteiden aineenopettaja ja filosofian tohtori aineenopettajakoulutukseen liittyvällä tutkimusalalla.

Hän on syntynyt Kiuruvedellä. Aikaisemmin hän on ollut rakentamassa Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskusta ja sen toimintoja. LUMA-keskuksen tavoitteena on organisoida ja edistää yliopiston, koulujen ja yritysten välistä yhteistyötä luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetuksen ja opiskelun kehittämiseksi.

Nivalainen aloitti tehtävässään 19. syyskuuta.