Elina Ylikoski. (kuva: Jyväskylän Yritystehdas Oy)

Jyväskylän Yritystehdas Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu kauppatieteiden tohtori Elina Ylikoski. Hän aloittaa tehtävässään 1.2.2018.

Ylikoski on toiminut parikymmentä vuotta koulutussektorilla yrittäjyyteen, digitaalisuuteen ja työelämäyhteistyöhön liittyvissä opetus-, kehittämis- ja johtotehtävissä. Hän siirtyy Yritystehtaalle Humanistisen ammattikorkeakoulun innovaatiojohtajan tehtävästä, jossa hän vastasi ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta.

Tätä ennen Ylikoski johti Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa yrittäjyyden osaajayhteisöä InnoOmniaa. Aalto-yliopiston Helsingin kauppakorkeakoulussa Ylikoski vastasi partneriohjelmasta, jonka ytimessä oli yritysyhteistyön kehittäminen työnantajamielikuvan ja tutkimusyhteistyön näkökulmasta. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Ylikoski kehitti tiiminsä kanssa yritysmyyntiin painottuvan myyntityön koulutusohjelman.

Ylikoski väitteli Helsingin kauppakorkeakoulun johtamisen ja markkinoinnin laitoksella myyntityön ristiriitaisesta julkisuuskuvasta vuonna 2006.

Ylikoski valikoitui tehtävään yli sadan hakijan joukosta. Valinnan teki Jyväskylän Yritystehtaan omistajaorganisaatioiden edustajista koottu hallitus.

Jyväskylän Yritystehdas Oy on Jyväskylän kaupungin sekä Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhteinen palveluyhtiö. Sen tarkoituksena on auttaa, aktivoida ja valmentaa opiskelijoita, henkilökuntaa sekä tutkijoita yrittäjyyteen, luoda edellytyksiä aloitteleville yrityksille ja tukea startup-yritysten kasvua Jyväskylän seudulla.

Jyväskylän Yritystehdas Oy on perustettu ja rekisteröity joulukuussa 2017.
Yhtiölle on haettu aputoiminimeä nimikilpailun perusteella. Yhtiön uusi brändi rakennetaan uuden nimen ympärille.