Kasvatustieteen maisteri Elli Rasimus on valittu Tampereen kaupungin varhaiskasvatusjohtajaksi 1.4.2021 alkaen.

Elli Rasimus on työskennellyt varhaiskasvatuksen eri tehtävissä Tampereen kaupungilla vuodesta 1990. Aluksi hän toimi lastentarhanopettajana ja päiväkodin johtajana ja siirtyi vuonna 2005 lasten päivähoidon hallinnollisiin tehtäviin. Vuodesta 2018 hän on toiminut kasvatus- ja opetuspalveluissa palvelupäällikkönä, ja vuoden 2021 alusta lähtien hän on hoitanut varhaiskasvatusjohtajan avoinna olevaa virkaa.

Varhaiskasvatusjohtajan virka perustettiin vuoden 2021 alussa, kun sivistyspalveluiden organisaation uudistamisen yhteydessä kasvatus- ja opetuspalvelut jaettiin kahdeksi palveluryhmäksi: varhaiskasvatus ja esiopetus sekä perusopetus. Varhaiskasvatusjohtaja johtaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palveluryhmää. Virkaa tavoitteli 17 hakijaa.

– Otan tehtävän erittäin innostuneena vastaan. Olen ylpeä Tampereen varhaiskasvatuksesta ja sen osaajista. Heidän kanssaan on hyvä jatkaa yhdessä tekemistä. Tampereen strategian visio Tampere Sinulle paras antaa suunnan kehittää varhaiskasvatuspalveluita siten, että olisimme Tampere Lapselle paras, Elli Rasimus sanoo.