Hanna-Leena Holmström aloittaa uudessa työssään 1.2.2023. (Kuva: Vaasan kaupunki)

Vaasan kaupungin uudeksi varhaiskasvatusjohtajaksi on valittu kasvatustieteen maisteri Hanna-Leena Holmström.

Holmström on tehnyt työuransa Järvenpään varhaiskasvatuksessa. Viimeiset kaksi vuotta hän on toiminut Järvenpään kaupungin vt. varhaiskasvatusjohtajana. Kasvatustieteen maisterin tutkinnon lisäksi Holmströmillä yhteisöpedagogin (AMK) tutkinto.

– Vaasan tehtävässä mielenkiintoisia haasteita tuo uuden toimintaympäristön lisäksi suurempi mittakaava sekä toimiminen myös ruotsin kielellä. En ole aiemmin käyttänyt ruotsin kieltä työssäni, mutta olen todella iloinen, että saan nyt upean tilaisuuden oppia lisää sekä työssä että kaupungin kieliohjelman mukaisessa täydennyskoulutuksessa, Holmström kuvailee Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Varhaiskasvatusjohtajan virkaan saapui neljä hakemusta, ja haastatteluun kutsuttiin kaksi hakijaa.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenistä, sivistystoimen toimialan sekä varhaiskasvatuksen edustajista koostunut haastatteluryhmä ehdotti lautakunnalle yksimielisesti varhaiskasvatusjohtajaksi Holmströmiä. Lautakunta valitsi Holmströmin haastatteluryhmän arvion perusteella.

– Holmströmillä on laaja-alainen tuntemus varhaiskasvatus- ja kunta-alasta, lautakunta- ja verkostotyöstä, yhteistyöstä eri kunnan tulosalueiden välillä, talous- ja kunnallishallinnosta ja hän omaa hyvän näkemyksen varhaiskasvatuksen kehittämisestä, haastatteluryhmä perusteli.

Vaasan edellinen varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi on siirtynyt eläkkeelle.