Janne Viitamies aloittaa elokuun alussa Jyväskylän elinkeinoyksikössä kaupunkikeskustan kulttuuritilojen ja -toimintojen projektipäällikkönä.

Viitamies on filosofian tohtori. Hän on työskennellyt kaupunkikehittäjänä ja -tutkijana 2000-luvulla muun muassa Lahdessa, Mikkelissä ja Vantaalla. Vuodesta 2012 Viitamies on työskennellyt Lahti City toiminnanjohtajana ja konsulttina.

– Tehtävä Jyväskylässä on erittäin mielenkiintoinen. Jyväskylähän on ensimmäisiä kaupunkeja Suomessa, jossa on aikoinaan uudistettu keskustaa tekemällä esimerkiksi keskitettyjä pysäköintiratkaisuja ja kävelykeskusta. Nyt haasteena on tehdä seuraavan sukupolven keskustauudistus tavalla, jota Suomessa ei ole vielä tehty. Jyväskylässä ollaan taas edelläkävijöitä, Viitamies sanoo Jyväskylän kaupungin tiedotteessa.

Viitamiehen työ keskittyy kulttuurin investointisuunnitelmaan, jonka pohjalla on Jyväskylän uusi keskustavisio 2030 ja sen tavoitteet. Sen pääteemat ovat taide, kulttuuri ja tapahtumat, asuminen, palvelut ja saavutettavuus.

Kaupunkikeskustan kehittämisen tiimissä jatkaa projektipäällikkö Pirkko Flinkman, jonka vastuulla on kaupunkikeskustan yritysyhteistyö ja -toiminnan kehittäminen. Kiinteistökehittämisen osaamista tuo tiimiin myös projektipäällikkö Ora Nuutinen elinkeinoyksiköstä.