kuva: Jyty
Porvoolainen Jonna Voima on Jytyn uusi puheenjohtaja.

Jytyn liittovaltuusto valitsi maanantaina 23. marraskuuta liiton uudeksi puheenjohtajaksi Jytyn johtavana työmarkkinalakimiehenä toimineen Jonna Voiman.

Vastaehdokkaina olivat liittoa 10 vuotta johtanut Maija Pihlajamäki sekä kaksi liiton palkkalistoilla olevaa toimihenkilöä: Etelä-Suomen alueasiamies Kimmo Hollmén ja Länsi-Suomen alueasiamies Olli Järvelä. Puheenjohtajavaali oli tiukka, sillä Voima voitti äänestyksen Helsingin Sanomien mukaan yhden äänen erolla Pihlajamäkeen.

Jonna Voima, 44, on toiminut Jytyn edunvalvontaosastolla vuodesta 2006 alkaen, ensin työmarkkinalakimiehenä ja vuodesta 2013 johtavana työmarkkinalakimiehenä. Ay-uran Voima aloitti Tehyssä lakimiehen sijaisena vuonna 2004. Lisäksi hän on työskennellyt kahdessa eri asianajotoimistossa lähinnä rikosjuttujen parissa ja auskultoinut Loviisan käräjäoikeudessa.

Voima on koulutukseltaan Helsingin yliopistosta valmistunut oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. Hän asuu Porvoossa.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty on ammattiliitto, jonka jäsenet toimivat kunta-alalla, yksityisellä sektorilla, järjestöissä ja seurakunnissa. Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus. Ammattiliitto Jyty on STTK:n jäsenliitto. Jytyssä on noin 50 000 jäsentä.