Jukka Himanen siirtyy Lappeenrantaan Kuopion Rissalan lentokentältä. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtajana aloittaa vuoden 2022 alussa kauppatieteiden maisteri, lennonjohtaja Jukka Himanen.

Himanen on toiminut lennonjohtajana useilla lentoasemilla ja 15 vuotta lennonjohdon päällikkönä Lappeenrannassa. Hän on työskennellyt myös lentoliikenteen asiantuntijana Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenteen kehittämishankkeessa. Himanen siirtyy Lappeenrantaan Kuopion Rissalan lentokentältä.

Lappeenrannan lentoaseman omistaa Lappeenrannan kaupungin hallinnoima säätiö. Säätiö omistaa Lappeenrannan lentoasema Oy:n, joka vastaa operatiivisesta lentokenttätoiminnasta. Suomessa on 22 lentoasemaa, joista 20 on Finavian omistuksessa. Lappeenrannan ja Enontekiön kentät ovat kunnan omistuksessa.

Lappeenrannan lentoasema on ainoa Finavian verkoston ulkopuolinen lentoasema Suomessa, jolla on merkittävää kansainvälistä reittilentotoimintaa. Parhaillaan lentoyhtiö Ryanair lentää suoraan Lappeenrantaan kaksi kertaa viikossa Berliinistä, Milano-Bergamosta, Budapestistä, Memmingenistä ja Wienistä.