Karri Oikarinen aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun alussa. (Kuva: Oulun kaupunki)

Oulun kaupungin hankejohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Karri Oikarinen, 49.

Syyskuun alussa aloittava Oikarinen johtaa Oulun kaupungin konsernihallintoon sijoittuvaa hankeyksikköä. Oulun kaupunginvaltuusto päätti yksikön perustamisesta kuluvan vuoden talousarviopäätöksen yhteydessä. Hankeyksikkö vastaa kaupunginhallituksen strategiseksi määrittelemien investointien vetovastuusta ja koordinoi investointien suunnittelua, hankintaa ja markkinointia. Yksikköön on tarkoitus rekrytoida alkusyksystä kaksi lisähenkilöä muun muassa suurinvestointien, kehityshankkeiden sekä investointien rahoituksen asiantuntijoiksi.

Oikarinen työskentelee parhaillaan Oulun kaupunginjohtajan erityisavustajana, vastuullaan muun muassa kaupungin edunvalvonta- ja vaikuttamistyö sekä kaupunginjohdon sidosryhmäyhteydet. Pääosan työurastaan hän on tehnyt yksityisellä sektorilla myynnin, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijana ja johtajana. Hänellä on myös yrittäjäkokemusta.

-Aloitan hyvillä mielin haastavassa ja kaupungin tulevaisuuden kannalta tärkeässä tehtävässä. Monitoimiareena on kärkihanke, mutta hankesalkussa on tilaa muillekin uusille, Ouluun eloa tuoville aloitteille. Oulu on hieno kaupunki ja on erittäin innostavaa päästä yhdessä yritysten, päättäjien ja kaupunkilaisten kanssa tekemään siitä entistäkin parempi, Oikarinen sanoo Oulun kaupungin tiedotteessa.