kuva: Turun yliopisto
Mika Hannula.

Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula siirtyy 1.9.2018 Turku Science Park Oy:öön ja Turun yliopistoon.

Hannulan tehtävänä on johtaa Turkuun perustettavaa uutta tekniikan alan osaamiskeskittymää Teknologiakampus Turkua, jonka ytimenä on tekniikan alan koulutustarjonnan ja tutkimuksen lisääminen.

Osaamiskeskittymässä ovat mukana Turun kaupunki, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Turku Science Park Oy. Yhteistyön tavoitteena on, että Turun korkeakouluista valmistuu tekniikan kandidaatteja, diplomi-insinöörejä, insinöörejä, YAMK-insinöörejä ja merenkulun ammattilaisia alueen lisääntyviin tarpeisiin.

– Hannula lähtee johtamaan kehitystyötä, jonka tuloksena syntyy Turkuun laaja-alainen ja monitieteinen tekniikan alan osaamiskeskittymä, joka tukee tulevaisuuden teknologioiden kehittymistä alueella ja sitä kautta yritysten kasvua, toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen Turku Science Park Oy:stä toteaa.

Mika Hannula on tekniikan tohtori ja tietojohtamisen professori. Hän on työskennellyt vuodesta 2016 alkaen Tampereen teknillisen yliopiston rehtorina. Sitä ennen hän on toiminut lukuisissa yliopistollisissa opetus-, tutkimus- ja johtotehtävissä. Hänet tunnetaan myös Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtajana 2008–2013. Hannula on kotoisin Säkylästä.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.