Millariikka Rytkönen. (kuva: Tehy/Leena Louhivaara)

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Millariikka Rytkönen. Rytkönen valittiin tehtävään Tehyn valtuuston järjestäytymiskokouksessa Helsingissä tiistaina.

Rytkönen on 42-vuotias kätilö Porvoosta. Hän on aiemmin toiminut Tehyn ammatillisen yhteistyöjärjestön, Suomen Kätilöliiton puheenjohtajana ja ennen sitä työskennellyt muun muassa Porvoon sairaalassa osastonhoitajana.

Rytkönen voitti vastaehdokkaansa Marjut McLeanin selvästi  äänin  68–12 puheenjohtajavaalin toisella kierroksella. Uuden puheenjohtajan toimintakausi on 2017–2021.

Järjestön ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Leena Brax ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pipsa Allén.

Brax on 58-vuotias terveydenhoitaja Alavieskasta. Brax on edellisellä kaudella toiminut Tehyn toisena varapuheenjohtajana. Hän on myös toiminut Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan puheenjohtaja ja STTK:n hallituksen jäsenenä.

Allén on 57-vuotias raisiolainen osastonhoitaja ja erikoislaboratoriohoitaja Raisiosta. Allén on toiminut pitkään Tehyssä erilaisissa luottamustehtävissä mm. Tehyn valtuuston puheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut STTK:n hallituksen varajäsenä ja  on Suomen Bioanalyytikkoliiton puheenjohtaja.

Tehy edustaa 160 000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.  Järjestöön kuuluu muun muassa bioanalyytikoita, ensihoitajia, fysioterapeutteja, hammashoitajia, kätilöitä, laboratoriohoitajia, lastenhoitajia, lähi- ja perushoitajia, lääkintävahtimestari-sairaankuljettajia, mielenterveyshoitajia, osastonhoitajia, röntgenhoitajia, sairaanhoitajia, suuhygienistejä, terveydenhoitajia, toimintaterapeutteja ja ylihoitajia.

Tehy on toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n suurin jäsenliitto.