Niina Salmenkangas on toiminut tammikuusta lähtien Tampereen kirjastopalveluiden vs. johtajana. (Kuva: Tampereen kaupunki)

Tampereen kaupungin kirjastopalvelujohtajaksi on valittu filosofian maisteri Niina Salmenkangas. Salmenkangas aloittaa tehtävässään 20. syyskuuta. Hän on toiminut tammikuusta 2021 alkaen Tampereen kirjastopalveluiden vs. johtajana.

Salmenkangas toimi vuodesta 2018 Tampereen kaupunginkirjaston palvelupäällikkönä vastuualueenaan lasten ja nuorten palveluiden sekä musiikki- ja lehtipalveluiden kehittämisen johtaminen. Salmenkangas on myös koordinoinut lastenkirjastotyön kehittämistä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

– Kirjastopalvelujohtajan tehtävä on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi ja on hienoa aloittaa tehtävässä nyt vakituisesti. Tamperelaiset ovat Suomen aktiivisimpia kirjastonkäyttäjiä, ja tavoitteenamme on kehittää palveluitamme yhdessä asiakkaiden ja osaavan henkilökuntamme kanssa vastaamaan yhä paremmin kuntalaisten tarpeisiin. Kirjastoilla on merkittävä rooli digitaidon, lukutaitojen ja osallisuuden edistämisessä, ja tämän eteen teemme päivittäin töitä, Salmenkangas sanoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Tampereen kaupungin kirjastoverkossa on 15 kirjastoa: pääkirjasto Metso, neljä aluekirjastoa ja 10 lähikirjastoa. Lisäksi kirjastopalveluja täydentävät kaksi kirjastoautoa, kotipalvelu sekä lähikirjastojen omatoimiaukiolot. Kirjastopalveluissa työskentelee noin kaksisataa henkilöä.

Kirjastopalvelujohtajan virkaan haki kymmenen henkilöä. Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään ovat soveltuva korkeakoulututkinto, syvä kirjastoalan tuntemus sekä johtamiskokemus.