Seija Laitinen palkittiin Jyväskylässä torstaina. Nuorisotyön tunnustuspalkinnosta päätti nuorisoasioista vastaava ministeri Petri Honkonen kuultuaan palkintoraatia. Palkintoraatiin kuuluvat nuorisoalan kattojärjestö Allianssin, Nuorisotutkimusseuran, Kuntaliiton sekä opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisotyön ja -politiikan vastuualueen edustajat. (Kuva: Allianssi / Salla Merikukka)

Nuorisotyön tämänvuotisen tunnustuspalkinnon on saanut Pieksämäen kaupungin nuoriso- ja hyvinvointikoordinaattori Seija Laitinen.

Palkinnon myöntänyt raati katsoo, että Laitinen on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla kehittänyt nuorisotyötä vaikuttavammaksi erityisesti Savon alueella.

– Seija Laitisen ansiosta nuorisotyö on näkyvä ja tunnustettu osa Pieksämäen toimintaa ja palveluja. Valtakunnallisessa vertailussa Pieksämäellä on runsaasti nuorten palveluita, joiden kaikkien kehittämisessä Seija Laitisella on ollut merkittävä, useimmiten johtava rooli, palkitsemisen perusteluissa todetaan.

Palkintoraati toteaa myös, että Laitinen on aina verkostoitunut laajasti ja nähnyt tärkeäksi yhteistyön eri hallintokuntien ja viranomaisten kesken niin paikallisella kuin maakunnallisella ja valtakunnallisella tasolla.

– Laitinen on ottanut elämäntehtäväkseen nuorten elinolosuhteiden parantamisen. Laitiselle nuoret ovat aina etusijalla: hän kuuntelee tarkalla korvalla, mitä nuorille kuuluu, ja mitä he toivovat elämäänsä. Hän on aina valmis uudistamaan toimintaa nuorten hyvinvoinnin kehittämiseksi ja kannustaa myös työntekijöitään kehittämään ja kehittymään.

Nuorisotyön tunnustuspalkinto jaettiin valtakunnallisessa NUORI2023-tapahtumassa, joka järjestettiin Jyväskylässä 18.–20.4.2023. Palkinto myönnettiin nyt 22. kerran. Se on suuruudeltaan 10 000 euroa.