Seppo Määtän virkakausi Oulun kaupunginjohtajana alkaa huhtikuun alussa. Hän aloitti työnsä vs. kaupunginjohtajana helmikuussa. (Kuva: Valtioneuvoston viestintä)

Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä on valittu kaksivuotiskaudelle puheenjohtajaksi Mayor’s Digital Assemblyyn. Kyseessä on eurooppalaisten kaupunginjohtajien yhteisö, joka edistää digitalisaatiota kaupunkitasolla.

Määttä jakaa puheenjohtajuuden Kataloniassa Espanjassa sijaitsevan Sant Boi de Llobregat’n pormestarin Lluisa Moret’n kanssa. Mayor’s Digital Assemblyn ensimmäinen kokous pidetään Eurocities-kokouksen aikana kesäkuussa Brysselissä.

Määttä johtaa puhetta osiossa, jossa tarkastellaan kaupunkien roolia digitaalisten innovaatioiden mahdollistajana. Oulu valittiin osion puheenjohtajaksi, koska kaupunki on tunnettu ICT- ja terveysteknologiainnovaatioiden syntypaikkana.

– Mayor’s Digital Assembly on erinomainen mahdollisuus jakaa kollegoiden kanssa ajatuksia ja ohjata strategisella tasolla sitä, miten Euroopan kaupungit voivat edistää digitaalista muutosta. Tärkeää on, että maanosamme innovaatiotoiminta, talous ja osaaminen vahvistuvat, mutta samaan aikaan kaikki pidetään kehityksen kyydissä mukana, Määttä sanoo Oulun kaupungin tiedotteessa.

Lluisa Moret johtaa puhetta osiossa, joka keskittyy osallisuuteen ja kansalaisten osaamiseen.

Mayor’s Digital Assembly on osa Living-in.EU -liikettä, jota Eurocities-kaupunkiverkosto johtaa. Liike tukee kaupunkeja ja yhteisöjä digitalisaation edistämisessä.