Kati Skippari on työskennellyt viimeiset kuusi vuotta Lempäälän kunnan ympäristöpäällikkönä. (Kuva: Tampereen kaupunki / Laura Happo)

Tampereen kaupungin uudeksi ympäristöpäälliköksi valittu Kati Skippari aloittaa tehtävässään maaliskuun alussa. Ympäristöpäällikkö johtaa ympäristönsuojeluyksikköä ja toimii yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaostossa tehtäväalueensa esittelijänä.

Skippari on työskennellyt ympäristöasioiden parissa julkishallinnossa valtiolla ja kunnassa yhteensä reilut 16 vuotta. Viimeiset kuusi vuotta hän toimi Lempäälän kunnan ympäristöpäällikkönä rakennus- ja ympäristövalvonnan tehtäväalueen esimiehenä ja kunnan viranomaislautakunnan esittelijänä ympäristöasioissa.

– Olen koulutukseltani ekologi Jyväskylän yliopistosta, ja luonnon monimuotoisuus on ollut sydäntäni lähellä jo nuorena. Onkin hienoa päästä osallistumaan luontoasioiden edistämiseen laajasti koko kaupunkiorganisaatiossa ja kaupunkilaisten parissa, Kati Skippari sanoo.

Tampereen edellinen ympäristösuojelupäällikkö Harri Willberg jää eläkkeelle uuden ympäristöpäällikön aloittaessa virassaan.