Nurmijärvi sai kaksi uutta johtajaa, kun tekninen johtaja Jouko Lehtonen ja kehityspäällikkö Vesa Kokkonen aloittivat kunnassa vuoden alussa.

Jouko Lehtonen johtaa kunnan ympäristötoimialaa eli kaikkea maankäytöstä ja yleiskaavoituksesta katujen ja toimitilojen kunnossapitoon ja rakennusvalvontaan. Kokemusta Lehtoselle on kertynyt niin Helsingin kaupungilta kuin Vietnamista ja Ugandastakin. Viimeiset 10 vuotta Lehtonen työskenteli Riihimäen kaupungin teknisenä johtajana.

Jouko Lehtonen

– Olen innoissani uudesta työpaikastani. Nurmijärvi on antanut hyvän kuvan itsestään ja esimerkiksi kunnanjohtajan blogi on entisestään vahvistanut myönteistä mielikuvaani. Usean taajamansa ja maaseutumaisen kylänsä ansiosta Nurmijärvi on hyvin monipuolinen. Lisäksi Nurmijärven uusi kuntaorganisaatio mahdollistaa paremmin kunnan kehittämisen raakamaasta toimivaksi yhteiskunnaksi, Lehtonen sanoo.

Vesa Kokkonen vastaa kehityspäällikkönä kuntastrategian jalkauttamisesta sekä kunnan elinkeino- ja työllisyysasioista. Kokkosella on paljon kokemusta strategiaprosesseista, julkisten palvelujen kehittämisestä, sekä elinkeinojen kehittämisestä. Hallinnon eri tasot ovat hänelle kunnista Euroopan Unioniin ovat hänelle tuttuja pitkältä konsulttiuralta.

Vesa Kokkonen

– Nurmijärven kuntastrategiassa on selkeitä ja hyviä tavoitteita. Minun tehtäväni on jalkauttaa niitä yhdessä muiden kunnantyöntekijöiden kanssa. Osana kaupungistumista, Nurmijärven viihtyisä asuinympäristö ja vahva yrityspohja luovat mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen, Kokkonen toteaa.

Espoolainen Kokkonen on kotoisin Lieksasta ja hän on työskennellyt muun muassa Finnish Consulting Groupissa että Oxford Researchissa.