kuva: Turun kaupunki

Itämeren kaupunkien liitto (Union of the Baltic Cities, UBC) piti viidennentoista yleiskokouksensa Kaunasissa Liettuassa 15.–18. lokakuuta 2019. Yleiskokous valitsi yksimielisesti uudeksi ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Elina Rantasen, vihr.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kaunasin varakaupunginjohtaja Mantas Jurgutis. Muut varapuheenjohtajat ovat Piotr Grzelak (Gdansk, Puola), Vyacheslac Kalganoz (Pietari, Venäjä) ja Jorgen Kristiansen (Kristiansand, Norja).

Itämeren kaupunkien liitto on pohjoisen Euroopan johtava kaupunkien liitto, johon kuuluu 90 kaupunkia ympäri Itämerta. Liiton tavoitteena on osaamisen jakamisen, verkostojen ja kehittämishankkeiden kautta ylläpitää ja kehittää turvallisia ja älykkäitä, kestävälle kehitykselle perustuvia Itämeren alueen kaupunkeja.

Turku on aktiivisesti mukana muun muassa UBC:n ympäristö- ja nuorisotoiminnassa. UBC:n ympäristökomission sihteeristö toimii Turussa Itämeritalossa ja pääsihteeristö Puolassa, Gdanskissa.