Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi valittiin Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen on valittu Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi. Aluehallitus esitti Naukkarisen valintaa yksimielisesti, mutta aluevaltuusto joutui asiasta äänestämään, kun kristillisdemokraattien Kylli Kylliäinen esitti Sally Leskisen valintaa virkaan.

Kylliäisen pitkästä kannatuspuheenvuorosta huolimatta äänestyksen lopputulos oli selkeästi aluehallituksen kannalla. Naukkarinen sai taakseen 44 ääntä, kun Leskiselle löytyi kannatusta 14 valtuutetulta. Mikko Komulainen sai yhden äänen.

Olli Naukkarinen on toiminut Järvenpään kaupunginjohtajana vuodesta 2018 lähtien. Koulutukseltaan hän on kauppatieteen maisteri.

Kiitospuheessaan Naukkarinen vertasi hyvinvointialueen rakentamista bonsai-puun kasvatukseen. Siinäkin kun leikkaamisen sijaan tärkeintä on ruukun koko ja oikea-aikainen kastelu.

-Ruukun pienuus on hoidettu valtion toimesta, mutta tämä kasteluhomma jää sitten meille, Olli Naukkarinen vertaili.

-Kyllä sitä ruukkua voisi ihan hiukan suurentaa. Ainakin sen verran, ettei rahoitusta täältä Kanta-Hämeestä valuteta muille alueille, Naukkarinen totesi.

Määräaikaan mennessä Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtajan virkaan haki peräti 24 henkilöä, joista haastateltiin yhdeksän hakijaa. Henkilöarvioinneissa olivat Naukkarisen ja Leskisen ohella Lauri Inna sekä jo aiemmin Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtajaksi valittu Tero Järvinen.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä