Timo Louna haki hyvinvointialuejohtajan virkaa jo ensimmäisellä kierroksella. (Kuva: Ville Miettinen)

Päijät-Hämeeseen jouduttiin lähtemään toiselle kierrokselle hyvinvointialuejohtajan valinnassa, kun ensimmäisellä kerralla virkaan valittu Marina Erhola päätti lähteä rakentamaan uutta hyvinvointialuetta Pirkanmaalle. Kun kovin ennakkosuosikki oli hypännyt syrjään, niin uudella hakukierroksella virkaa haki peräti 18 kiinnostunutta. Tai oikeastaan 17, sillä yksi hakijoista haki varmuuden vuoksi molemmilla hakukierroksilla.

Hakijoiden joukossa on muun muassa Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan valinnoissa loppusuoralla oleva Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet ja Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen. Sekä Niiranen, että Tollet ovat hakeneet myös Kymenlaakson johtajan virkaa. Toisella kierroksella virkaa haki myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen.

Virkaa hakivat uudella hakukierroksella TtT Johanna Bjerregård Madsen, MMM Jorma Haapanen, LT Visa Honkanen, MBA Ilari Hyyrynen, LT Teija Kulmala, LL Kimmo Kuosmanen, VTM Petri Luukkonen, LL Harri Markkula, DI, LTT Tuomo Nieminen, DI, HTM Annikki Niiranen, DI Sari Paukku-Sani, DI Rami Ruuska (haki jo ensimmäisellä kierroksella) , TtM Jouni Sakomaa, TtM Sampo Salo, sosionomi Ester Spector, PhD Jan-Johannes Tollet, LT Petri Virolainen ja FT Erja Wiili-Peltola.

Myös ensimmäisellä kierroksella virkaa hakeneet ovat mukana haussa tälläkin kerralla. Päijät-Soten väestä virkaa tavoittelevat myös Timo Louna ja Jukka Santala. Louna on Päijät-Soten konserni- ja yhteyspäällikkö. Santala on Päijät-Soten yhtymäpalveluiden toimialajohtaja. Muut ensimmäisen kierroksen hakijat olivat Tero Flink, Mikko Hartikainen, Antero Kiviniemi, Kirsi Leväpelto ja Raija Saari.

Valintatyöryhmä valitsee haastatteluihin etenevät ensi maanantaina 30.5.2022. Tavoitteena on, että aluevaltuusto valitsee uuden hyvinvointialuejohtajan kokouksessaan 27.6.2022.