Kouvolan kehitysjohtaja Petteri Portaankorva aloittaa kesäkuun alussa Itärata Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana. (Kuva: Itärata Oy)

Kouvolan kaupungin kehitysjohtajana vuodesta 2017 lähtien toiminut Petteri Portaankorva on nimetty Itärata Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Portaankorva aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa. Yhtiön varsinainen toimitusjohtaja valitaan ensi syksynä.

Koulutukseltaan Petteri Portaankorva on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Ennen kehitysjohtajaksi siirtymistään hän toimi Kouvolan kaupungin edunvalvontapäällikkönä. Portaankorva on työskennellyt pitkään johtotehtävissä myös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ja Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirissä.

 Itärata Oy:n toimialana on Lentorata–Porvoo–Kouvola nopeaan junayhteyteen liittyvä raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti. Suomen valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä on suuri joukko Itäradan vaikutuspiirissä olevia kuntia.