Polvijärvellä saadaan ryhtyä uuden kunnanjohtajan etsintään. Huhtikuusta 2015 alkaen tehtävää hoitanut Annu Ahonen on valittu Kontiolahden kunnan omistaman Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi.

Annu Ahosen valinta Polvijärven kunnanjohtajaksi sai aikaan valituskierteen ja hän on hoitanut tehtävää va. kunnanjohtaja. Poliittisen kiehunnan hän myöntää olevan yksi syy uusien tehtävien etsintään.

-Täytyy rehellisesti sanoa, että epäpura kunnan poliittisessa päätöksenteossa vaikutti siihen, että hain tätä paikkaa. Paljon saatiin henkilöstön kanssa aikaan, mutta paljon jäi vielä työtä tekemättä, Ahonen summaa työrupeamaansa Polvijärvellä.

Kontiolahden Yrityspalvelun hallinnassa on 30 000 neliötä yritystoimitiloja ja yhtiön tase on 14 miljoonaa euroa.

-Puolet työajasta käytän kunnan elinvoiman edistämiseen ja loppu on sitten kiinteistöjen hallintaan. Kontiolahdella en ole aiemmin töissä ollut, mutta samaan Joensuun seutuun kuuluvat molemmat kunnat. Polvijärvelläkin olen hoitanut vastaavia tehtäviä, mutta pienemmässä mittakaavassa, Annu Ahonen kertoo

Ahonen aloittaa tehtävässä vuoden 2017 alussa.

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Polvijärven vt.kunnanjohtajan pikainen irtsanoutuminen ei ole erityinen yllätys. Kuntakentän ulkopuolelta tulleena odotukset ja luulot omasta osaamisesta eivät tainneet kohdata vaativan tehtävän todellisuutta. Ilmapiirin – jonka luomisessa kunnanjohtaja on avainasemassa – moittiminen on oire , joka kertoo paljon. Olisiko se jopa peiliin katsomisen paikka, missä tahansa kunnassa, jossa syntyy jännitteitä johtajan ja poliittisen järjestelmän välillä. Tässä suhteessa uutinen Polvijärven kunnanjohtajan irtisanoutumisesta ja hänen ilmoittamansa syyt kiinnittävät huomiota.

    Kunnaanjohtrajan rekrytointi on jokaiselle kunnalle suuri haaste. Onnistumisen näkökulmasta asialle ei liene pahaksi, jos kunnanjohtajaksi valittavilla olisi muun ohella myös kokemusta ja näyttöä työskentelystä kuntaorganisaatiossa vastuullisssa esimiestehtävissä. Kuta pienemmästä kunnasta on kysymys, sen vähemmän johtaja saa apua muulta organisaatiolta ja siksi hänen itsensä on oltava moniosaaja, joka ymmärtää sen toimintakokonaisuuden, jollaisena kunta toimii. Kunnanjohtaja ei ole pelkästään kuntansa johtaja, vaan sen keskeisin asiantuntija päättäjille, ja siksi kunnallishallinnon, kunnallistalouden ja kunnan toimintaa säätelevän lainsäädännön tuntemus on oltava kunnanjohtajan perusosaamisasioita. Kun seuraa kunnanjohtajien valintoprosesseja, välillä näyttää siltä, että tittelit ovat tärkempää kuin kunnan ” sielunelämän” riittävän syvällinen tuntemus.

  2. Oliskohan aika laittaa nyt kaikki poliitikot kiertoon Polvijärvellä? Kunnalle tulee kalliiksi heidän keittämät sopat. Älkää vaan erehtykö valitsemaan samoihin kaavoihin kalkkeutunutta henkilöä. Kunnassa tarvitaan uutta verta!

  3. Silloin kun – kuten tässäkin tapauksessa – kunta kärsii johtajuuden ongelmista, lääkkeekksi riittää että johtaja vaihtuu. Demokratiaan kuuluu, että päättäjiä kunnioitetaan, mutta johtajilta pitää vaatia osaamista ja sopeutumista toimimaan päättäjien ja työyhteisönsä kanssa. Tässä suhteessa Polvijärvellä asiat olivat vuosikymmeniä kunnossa, ja nyt kunta saa mahdollisuuden palauttaa luottamuksen kunnan hallintoon.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*