Hymy oli Rainer Leskisellä (oik.) herkässä valinnan jälkeen. (Kuva: Rantasalmen kunta)

Kuopiolainen kasvatustieteen maisteri Rainer Leskinen on Rantasalmen seuraava kunnanjohtaja. Leskinen toimii tällä hetkellä Lapinlahden kunnan sivistysosaston osastopäällikkönä ja Varpaisjärven koulun rehtorina. Kunnanvaltuusto oli yksimielisesti Leskisen valinnan takana.

-En ole koskaan aiemmin hakenut kunnanjohtajan virkaa ja nyt pistin ensi kerran hakupaperit sisään. Olen ollut Lapinlahdella töissä 10-11 vuotta eri tehtävissä ja nyt tuntui siltä, että olisi sopiva aika katsella jotain uusia haasteita, Leskinen kertoo Kuntalehdelle.

Etelä-Savossa sijaitseva 3300 asukkaan kunta valikoitui sopivan kokonsa ja työpaikkailmoituksen johdosta ensimmäiseksi kunnaksi, joka sai Rainer Leskisen hakupaperit vastaanottaa.

-Tunnistin itseni työpaikkailmoituksesta. Koin olevani sellainen henkilö, jota Rantasalmelle etsitään. Kunta oli myös sopivan pieni, kun minulla ei aiempaa kokemusta kunnanjohtajasta ole. Hyvä tunne vahvistui noissa luottamusmiesporukan tekemisissä haastatteluissa ennen valintaa. Olen saanut Rantasalmesta hyvän kuvan, Rainer Leskinen myhäilee tyytyväisenä.

MainosRantasalmen kunnanjohtajan virka tuli hakuun, kun vuodesta 2008 lähtien kuntaa johtanut Kristiina Järvenpää ilmoitti siirtyvänsä eläkkeelle. Nykypäivän tuulisessa kuntapolitiikassa toistakymmentä vuotta saman kunnan johdossa alkaa olla jo harvinaisuus. Leskiselle se oli merkki siitä, että tuohon kuntaan kannattaa töihin hakea.

-Ehdottomasti sillä oli merkitystä, että edellinen kunnanjohtaja oli pitkään saanut olla virassaan. Se osoittaa kunnan asioiden olevan kunnossa, toteaa loppukesästä kunnanjohtajaksi siirtyvä Rainer Leskinen.

Edit 7.6. klo 9.40: Juttua päivitetty kauttaaltaan Rainer Leskisen kommenteilla.