Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan juhannuksen jälkeen on tiedossa, kuka on Riihimäen uusi kaupunginjohtaja.

Hakuaika Riihimäen kaupunginjohtajan virkaan päättyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, mutta hakuajan päättymisestä huolimatta paketti on yhä levällään. Julkisessa haussa hakijoita oli vain viisi ja nyt haarukoidaan vielä suostumuksensa virantäyttöön antavia.

-Olemme käyneet keskusteluja kymmenen henkilön kanssa, jotka harkitsevat suostumuksen antamista. Luotan, että meille löytyy hyvä kaupunginjohtaja hakemuksensa jättäneiden ja keskustelukumppaneiden joukosta, kaupunginjohtajan valintatyöryhmän puheenjohtaja toimiva Riku Bitter toteaa kaupungin tiedotteessa.

Riihimäellä kaupunginjohtajan virkaan voidaan suostumuksen perusteella valita henkilö, joka ei ole hakenut virkaa ja jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys. Kukaan keskusteluissa olleista henkilöistä ei vielä ole suostumustaan antanut, joten kaupunki ei näitä nimiä tässä vaiheessa julkaise.

Määräaikaan mennessä avoimen hakumenettelyn kautta kaupunginjohtajaksi hakivat Jorma Eskola, Juha Hakkarainen, Peter Marks, Anna Merentie ja Mirita Saxberg Leinonen. Hakijoista Saxberg Leinonen on kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Helsingissä ja Merentie puolestaan kokoomuksen entinen kaupunginvaltuutettu Riihimäeltä.

MainosKaupunginjohtajaehdokkaat haastatellaan jo tällä viikolla ja testataan seuraavalla viikolla. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan juhannuksen jälkeisellä viikolla.