Sami Sulkko toimii jatkossa CGI:n kaupunki- ja kuntatoimialan palveluista ja liiketoiminnasta vastaavana johtajana. (Kuva: CGI)

IT-palveluyhtiö CGI on nimittänyt Sami Sulkon kaupunki- ja kuntatoimialan palveluista ja liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi. Sulkko siirtyi yksityiselle sektorille Riihimäen kaupunginjohtajan virasta, jossa hän lopetti syyskuun lopussa.

Kunta-alan läpikotaisin tunteva Sulkko tarkastelee jatkossa kuntien ja kaupunkien haasteita hieman eri näkökulmasta.

-Kuntien ja kaupunkien asukkaiden tarpeet ja vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Samaan aikaan kuntataloudet sukeltavat yhä syvempään kriisiin. Olen aina pyrkinyt olemaan ennen kaikkea muutosjohtaja ja uudistaja, joka etsii uusia ratkaisuja tunnistettuihin ongelmiin. Aiemmin tein tätä työtä kaupungin- ja kunnanjohtajana. Nyt CGI:n kaupunki- ja kuntatoimialasta vastaavana johtajana pääsen auttamaan kaupunkeja ja kuntia kaikkialla Suomessa, iloitsee Sulkko.

CGI:n kaupunki- ja kuntatoimialan johtajana entinen kuntajohtaja haluaa nostaa digiasiat jokaisen kunnan johtoryhmän strategiseksi huomion kohteeksi. Pienin askelin etenevä sote-uudistus nostaa osaltaan kuntien digiasioita entistä tärkeämmiksi kehityskohteiksi kunnissa.

-Näiden ”tynkäkuntien” tehtäväkenttä tulee muuttumaan todella paljon. Siihen työhön on kunnissa panostettava entistä enemmän.

-Nyky-yhteiskunnissa palvelujen kehittäminen ja tehostaminen voi käytännössä ponnistaa vain teknologian paremmasta hyödyntämisestä sekä siitä, että toimintatapoja muutetaan. Enemmän on saatava aikaan pienemmin resurssein, Sulkko kiteyttää tulevaisuuden haasteita.

Ennen uutta pestiään Sami Sulkko on toiminut kaupunginjohtajana Riihimäellä ja Forssassa sekä kunnanjohtajana Punkaharjulla ja Sulkavalla. Hän on ollut jäsenenä myös julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnassa (JUHTA).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*