Ruokolahden kunnanvaltuusto saa ensi maanantaina päätettäväkseen, mitä tehdä kunnanjohtajaksi valitun Anu Sepposen palkkaamisen kanssa. Maanantaina kokoontuneella Ruokolahden kunnanhallituksella oli asiaan selvä kanta, mutta lopullinen päätösvalta on valtuutetuilla.

-Kunnanhallitus katsoo, että Anu Sepponen ei ole ottanut virkaa vastaan kunnanvaltuuston määrittelemillä ehdolla annettuun määräaikaan mennessä, kunnan tiedotteessa todetaan.

Valtuusto ratkaisee

Koska kunnanjohtajan valinta oli kunnanvaltuuston päätös, niin valtuuston tehtävä on myös todeta kunnanjohtajan valinta rauenneeksi. Ennen valtuuston kokousta järjestetään Ruokolahdella valtuustoseminaari, jossa käydään läpi kunnanjohtajan palkkaukseen liittyviä kiemuroita.

Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen valittiin elokuussa Ruokolahden kunnanjohtajaksi tiukan äänestyksen jälkeen. Kakkoseksi jäi ennakkosuosikkina valintaprosessiin lähtenyt ex-ministeri Kimmo Tiilikainen äänin 14-13.

Sepposen ja tulevan työnantajan sukset menivät ristiin siinä vaiheessa, kun johtajasopimus meni valtuuston käsittelyyn. Valtuusto pienensi sovittua palkkaa, lisäsi sopimukseen määräyksen koeajasta ja pudotti pois 9 kuukauden irtisanomisajan palkan.

Rautalammilla epäluottamusta ilmassa

Pitkittynyt kädenvääntö on saanut aikaan hermostunutta liikehdintää myös Anu Sepposen nykyisen työnantajan Rautalammin suunnalla. Etelä-Saimaa lehti kertoi lauantaina, että Rautalammin valtuustoryhmien puheenjohtajat kokoontuvat ensi viikolla pohtimaan sitä, nauttiiko kunnanjohtaja vielä luottamusta.

Etelä-Saimaan artikkelin perusteella keskustan valtuutetuista valtaosa olisi kunnanjohtajan takana, mutta muissa puolueissa olisi ainakin jossain määrin epäluottamusta kunnanjohtajan toimintaa kohtaan.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*