Lääketieteen tohtori Sanna Svahn valittiin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi. (Kuva: Espoon kaupunki)

Espoon perusturvajohtaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen muutosjohtaja Sanna Svahn valittiin äänivyöryllä alueen uudeksi hyvinvointialuejohtajaksi. Ennen vaalia käydyissä puheenvuoroissa eri puolueiden edustajat toivat esiin sen, että muutosjohtajana toimiva Svahn pystyy hyppäämään liikkuvaan pikajunaan ja viemään sen oikealle asemalle.

Suljetussa lippuäänestyksessä Svahn sai 78 annetusta äänestä peräti 67. Kanta-Hämeen hyvinvointialueen vt. johtaja Jukka Lindberg keräsi yhdeksän ääntä ja Pohjois-Savon sairaanhoitopirin johtaja Jan Tollet kaksi ääntä.

-Kaikki lähtee luottamuksesta ja on hyvä aloittaa työt, kun sitä luottamusta on, kommentoi Svahn äänestystulosta valintansa jälkeen.

Koulutukseltaan Sanna Svahn on lääketieteen tohtori. Ennen joulukuussa 2020 tapahtunutta valintaansa Espoon perusturvajohtajaksi hän työskenteli neljän vuoden ajan Espoon terveyspalvelujen johtajana. Aiemmin Svahn on työskennellyt Attendo Terveyspalvelut Oy:ssa terveydenhuollon johtajana. Svahnilla on myös kokemusta sote-uudistuksen valmistelusta Uudenmaan liiton suoran valinnan palveluiden hankejohtajana 2017 – 2018.

Rannalle jääneistä Lindberg on kahden kärkihakijan joukossa Kainuussa ja Tollet puolestaan on kutsuttu haastatteluun Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.