Etelä-Savon hyvinvointialuejohtajaksi valittiin Santeri Seppälä. (Kuva: Essote)

Mielipiteet jakaantuivat, kun Etelä-Savoon valittiin maanantai-iltana hyvinvointialuejohtajaa. Aluevaltuuston käymässä suljetussa lippuäänestyksessä Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä korjasi potin ja sai 38 ääntä. Hän oli myös aluehallituksen esitys virkaan.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Seppo Lokka sai 19 ääntä ja Etelä-Savon vt. hyvinvointijohtaja Sami Sipilä yhden äänen.

-Yhdessä eteenpäin. Se on varmasti se motto, jolla mennään. Tämä ei ole mikään yhden miehen show, vaan yhdessä mennään eteenpäin, muistutti Seppälä valinnan jälkeen.

Ennen valintaa käydyissä puheenvuoroissa ainakin keskusta, kristilliset ja perussuomalaiset ilmoittivat, ettei heidän ryhmissään ole tehty asiassa ryhmäpäätöstä. Käytetyistä puheenvuoroista päätelleen kakkoseksi äänestyksessä jäänyt Seppo Lokka sai kannatusta etenkin Savonlinnan suunnalta.

MainosEtelä-Savossa oli lieviä ongelmia, kun hybridi-kokouksessa äänestettiin Cloud Meeting-järjestelmää hyväksi käyttäen. Osa valtuutetuista oli etäyhteyden päässä ja osa äänesti kokouspaikalla suoraan järjestelmään. Joka tapauksessa 59 valtuutetusta 58 sai äänensä läpi järjestelmään.

-Hetki pieni, selvitämme. Hetki pieni, varmistamme, rauhoitteli aluevaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) aluevaltuustoa ennen äänestystä.