Seppo Määttä vaihtaa valtioneuvostosta Ouluun. (Kuva: Valtioneuvosto viestintä)

Päivälleen kuusi vuotta sitten Päivi Laajala valittiin äänin 34-33 Oulun kaupunginjohtajaksi kuuden vuoden määräajaksi. Tuolloin vastassa oli toisella kierroksella Oulun talousjohtaja Jukka Weisell. Kuusi vuotta myöhemmin lukemat olivat virkavaalissa jälleen 34-33, mutta nyt ratkaisu tapahtui vaalin ensimmäisellä kierroksella. Ja Oulun kaupunginjohtajaksi valittiin Seppo Määttä. Kaupunginjohtajan virka täytettiin kuuden vuoden määräajaksi 1.4.2023 alkaen.

Oulussa nuoruudessaan asunut Seppo Määttä työskentelee tällä hetkellä valtioneuvoston strategiaosaston osastopäällikkönä ja ylijohtajana. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden tohtori ja hallintotieteiden maisteri. Nykyistä tehtäväänsä hän on hoitanut helmikuusta 2019 alkaen. Sitä ennen hän työskenteli Broad Scope Management Consulting Oy:ssä osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana.

Hänellä on työkokemusta myös toimimisesta Taideyliopiston perustamishankkeen projektijohtajana, Talent Partners Public Consultingin toimitusjohtajana, valtiovarainministeriössä johdon asiantuntijana ja projektijohtajana sekä Pohjoismaiden ministerineuvoston sihteeristön neuvonantajana.

Oulun kaupunginjohtajan valinnasta ei ole tällä kertaa värikkyyttä puuttunut, vaikka itse valtuuston käsittely meni ilman puheenvuoroja. Esimerkiksi Päivi Laajala haki virkaan vasta toisella hakukierroksella. Samoin yksi ennakkoon vahvoiksi arvioiduista hakijoista eli kokoomustaustainen Matti Matinheikki vetäytyi hakuprosessista, kun julkisuuteen tuli tieto hänen Oulun apulaiskaupunginjohtajana saamastaan varoituksesta.

Mainos