Toni Auvinen on viime vuodet viihtynyt johtavana konsulttina, mutta on nyt yksi Siilinjärven kunnanjohtajan virkaa hakeneista.

Kuopion kupeessa sijaitsevan Siilinjärven kunta vaikuttaa olevan vetovoimainen työpaikka. Ainakin, jos asiaa arvioidaan kunnanjohtajan virkaa hakeneiden perusteella. 26 hakijan joukossa on useita nykyisiä ja entisiä kunnanjohtajia.

Määräaikaan mennessä virkaa hakivat Janne Airaksinen, Toni Auvinen, Jukka Evilampi, Henri Helve, Juho Jukkola, Jari Kattainen, Niva Kivi, Henri Käpyaho, Niko Käpyaho, Peter Marks, Sakari Martikainen, Joni Putkinen, Ari Reinikainen, Petteri Ristikangas, Timo Ristola, Teemu Roivainen, Nelly Rontti-Abubakar, Antti Räsänen, Emilia Savolainen, Terho Savolainen, Pirre Seppänen, Pekka Teräs, Lari Tiikasalo, Jukka Valkonen ja Tiina Veijola.

Hakijoiden joukossa nykyisiä kunnanjohtajia ovat Lapinlahden Janne Airaksinen, Keiteleen Emilia Savolainen, Siikalatvan Pirre Seppänen ja Tervon Lari Tiikasalo. Aiemmalta työuraltaan kuntajohtajakokemusta omaavat myös Toni Auvinen, Nina Kivi, Petteri Ristikangas ja Sabah Samaletdin.

Valintaryhmä valitsee haastatteluihin kutsuttavat ensi maanantaina 19.12. Virkaa täytetään kovalla vauhdilla, sillä haastattelut on tarkoitus toteuttaa joulun välipäivinä.

Kunnanjohtaja virka Siilinjärvellä tuli haettavaksi, kun kuntaa vuodesta 2009 johtanut Vesa Lötjönen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle ensi vuonna.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä