Viisi hakijaa 13 ehdokkaasta läpäisi ensimmäisen seulan Sodankylän kunnanjohtajan pestiä täytettäessä. Kunta päätti kutsua haastatteluun hallintotieteiden maisteri Petri Härkösen Enontekiöltä, kauppatieteiden maisteri Tarja Lempeän Sodankylästä, oikeustieteiden maisteri Eeva-Maria Maijalan Savukoskelta, hallintotieteiden maisteri Riikka Moilasen Oulusta ja hallintotieteiden maisteri Esko Rautiaisen Puolangalta.
 
Haastatteluun kutsutuista Härkönen on toiminut aiemmin Keravan kaupunginjohtajana ja Vihdin kunnanjohtajnaa. Maijala ja Moilanen ovat puolestaan keskustapuoleen ex-kansanedustajia, Lempeä on tällä hetkellä Sodankylän vs. kunnanjohtajana ja kokenut kuntajohtaja Rautiainen on viimeksi toiminut Savukosken vs. kunnanjohtajana. 
 
Haastattelujen jälkeen haastattelutyöryhmä valitsee ehdokkaat soveltuvuustesteihin, jonka jälkeen on vuorossa esittäytyminen valtuustolle iltakoulun yhteydessä. Kunnanhallitus käsittelee alustavan aikataulun mukaan valintaa seuraavan kerran 9. marraskuuta ja kunnanvaltuusto valitsee uuden kunnanjohtajan viikkoa myöhemmin.
 
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*