Rantasalmi on lähipäivinä saamassa uuden kunnanjohtajan.

Uusien kunnanjohtajien valinnat Tohmajärvellä ja Rantasalmella etenevät, mutta kummassakaan pitäjässä eivät maanantaina kokoontuneet kunnanhallitukset tehneet valtuustolle esitystä virkaan valittavasta henkilöstä. Tohmajärvellä valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan 30 toukokuuta. Myös Rantasalmella valitaan uusi kunnanjohtaja lähipäivinä.

Rantasalmella soveltuvuustesteihin lähetettiin Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen, kasvatustieteen maisteri Rainer Leskinen Kuopiosta ja Rantasalmen hallintojohtaja Harri Korhonen. Rantasalmen kunnanjohtajan virka tuli hakuun, kun pitkään kuntaa johtanut Kristiina Järvenpää ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.

Tohmajärven valinnassa loppusuoralla ovat kauppatieteiden tohtori Jari Kattainen Joensuusta, kauppatieteiden maisteri Ari Lindeman Imatralta ja liikuntatieteiden maisteri Mikko Löppönen Tohmajärveltä. Tohmajärven kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Olli Riikonen siirtyi Kuntaliiton palvelukseen ja irtisanoutui keväällä. Kunnan vt. kunnanjohtajana toimii virkaa hakeneiden joukossa oleva Mikko Löppönen.