Susanna Huovinen aloittaa syyskuun puolivälin jälkeen työt alivaltiosihteerinä. (Kuva: Petteri Kivimäki/VN)

Yhteiskuntatieteiden maisteri Susanna Huovinen on nimetty valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi. Tehtävä on määräaikainen ja pituudeltaan viisi vuotta. Nimityksen suoritti valtioneuvosto torstaina. Huovinen aloittaa uudessa tehtävässään 19. syyskuuta.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan hallintopolitiikan alivaltiosihteeri johtaa ja sovittaa yhteen valtiosihteerin kansliapäällikkönä apuna hallintopolitiikan koordinaatioalueeseen kuuluvien valtionhallinnon kehittämisosaston, kunta- ja aluehallinto-osaston sekä julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston toimialaan kuuluvien asioiden valmistelua.

Susanna Huovinen johtaa tällä hetkellä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:tä. Tätä ennen Huovinen on toiminut pitkään kansanedustajana, peruspalveluministerinä Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksissa sekä liikenne- ja viestintäministerinä Matti Vanhasen hallituksessa.

-Lähden innolla tähän tehtävään, jossa voin käyttää monipuolista kokemustani suomalaisen hallinnon ja demokratian hyväksi. Odotan mielenkiintoista ja haasteellista työtä, jossa voin aidosti vaikuttaa hallinnonrajat ylittävän yhteistyön vahvistamiseen ja kansalaisten osallisuuden parantamiseen, kertoo Susanna Huovinen valtioneuvoston tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*