Terhi Lindholm on Pyhtään uusi kunnanjohtaja. (Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki)

Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm on valittu Pyhtään uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta ratkesi maanantai-iltana valtuuston kokouksessa ja päätös oli yksimielinen.

-Olen työtehtävissäni luonteeltani tuloshakuinen kehittäjä. Haluan kehittää uusia asioita yhdessä toisten kanssa. Olen myös aktiivinen viestijä työssäni, luonnehti itseään valtuustolle ennen valintaa esittäytynyt Terhi Lindholm.

Lindholm on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hän tuli hakuun mukaan vasta toisella hakukierroksella.

-Harkitsin asiaa jo ensimmäisellä kierroksella, mutta silloin nykyiset mielenkiintoiset työtehtävät ja hyvä työporukka käänsi vaa’an vielä Kotkan eduksi. Kun minua sitten pyydettiin harkitsemaan hakemista, niin huomasin, että hyvää porukkaa ja tekemisen meininkiä löytyy Pyhtäälläkin. Täälläkin on monia kiinnostavia isoja hankkeita. Se on ollut kirittäjä alueen muillekin kunnille, Lindholm totesi valtuustolle puhuessaan.

Kaikkiaan virkaa haki loppuvaiheessa 13 henkilö, joista haastateltiin seitsemän. Kunnanjohtajaksi noussut Terhi Lindholm ei virkaa hakenut, vaan hän antoi suostumuksensa.

Virka tuli avoimeksi, kun Jouni Eho valittiin Pyhtään lentokenttää eli Helsinki East Aerodromea kehittävän yrityksen toimitusjohtajaksi.