Tero Järvinen valittiin yksimielisesti Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtajaksi. (Kuva: EPSHP)

Terveystieteiden maisteri Tero Järvinen on valittu yksimielisesti Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtajaksi.  Järvinen on pohjalaisille tuttu henkilö, sillä hän on toiminut Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajana ja on tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan vt. hyvinvointialuejohtaja.

Hyvinvointialuejohtajan palkaksi päätettiin maanantaina kokoontuneessa aluevaltuustossa 15 000 euroa kuukaudessa. Koeaikaa ei virantäyttöön sisälly, sillä aluevaltuusto katsoi Järvisen olevan osa vanhasta organisaatiosta siirtyvää henkilöstöä.

-Kyllä eteläpohjalainen mieskin joskus tuntee itsensä nöyräksi ja nyt on sellainen hetki, totesi Tero Järvinen valinnan jälkeen.

-Etelä-Pohjanmaalla valmistelu ns. sirpalemaakuntana on edennyt erittäin jouhevasti ja hyvin. Vuodenvaihdetta kohti mentäessä meidän on entistä tarkemmin fokusoitava ne tehtävät, jotka on ihan välttämättömiä olla vuodenvaihteeseen valmiina. Elämä ei lopu 2023 vuoden alkuun, vaan se alkaa siitä. Siitä alkaa varsinainen kehittämistyö, Järvinen muistutti puheenvuorossaan valtuustolle.

Tero Järvinen on ollut esillä kevään aikana myös muilla alueilla, kun hyvinvointialuejohtajien virkoja on täytetty. Kanta-Hämeessä liito päättyi aiemmin maanantaina, kun aluehallitus päätti esittää virkaan Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarista. Keski-Suomessa Tero Järvinen on kolmen kärkiehdokkaan joukossa. Ylen haastattelema Järvinen kertoi kuitenkin ottavansa Etelä-Pohjanmaan pestin vastaan.

Kaikkiaan Etelä-Pohjanmaalle jätti hakupaperit kaikkiaan neljä hakijaa, joista Tarmo Martikainen valittiin jo aiemmin Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtajaksi ja hän vetäytyi prosessista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*