Tiina Isotaluksen pesti kuntaministerin esikunnassa jää tällä erää vain muutaman kuukauden mittaiseksi. (Kuva: Ulla Nikula)

Syyskuussa kuntaministerin Sirpa Paateron kunta-asioista vastaavana erityisavustajana aloittanut Tiina Isotalus jättää tehtävänsä vuodenvaihteessa vain muutaman kuukauden työrupeaman jälkeen. Isotalus perustelee lyhyeksi jäänyttä pestiään ministeriön kabineteissa perhesyillä.

-Äitini sairastui syksyllä syöpään ja nyt minua tarvitaan hänen luonaan Kokkolassa. Tässä tilanteessa, kun työ on pääosin viikot täällä Helsingissä, niin minä en voi jatkaa tehtävässäni, Isotalus kertoo Kuntalehdelle.

Näillä näkymin Isotalus jatkaa ministeri Paateron erityisavustajana vielä joulukuun ajan.

-Alustavasti on puhuttu, että vuodenvaihteessa tulee vaihdos. Mutta sehän riippuu paljon siitäkin, miten tähän saadaan minulle seuraaja, Isotalus pohdiskelee.

MainosIlman äidin sairastumistakin syksy on ollut Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimivalle Tiina Isotalukselle raskas. Marraskuussa hänet tuomittiin kahdesta kunnianloukkauksesta Pohjanmaan käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen.

Syynä tuomioon oli kaksi Facebook-päivitystä, joita SDP:n valtuutettuna toimiva Isotalus on luonnehtinut harkitsemattomaksi. Oikeudessa hän kiisti syytteet, koska poisti päivitykset pikaisesti, eikä kokenut syyllistyneensä rikokseen. Käräjäoikeuden päätöksestä hän ei lähtenyt enää valittamaan eteenpäin. Syyttäjä oli tehnyt jutussa syyttämättäjättämispäätöksen, mutta asianomistaja nosti syytteen itse.

-Kokonaisuutena syksy on ollut valtavan raskas monestakin syystä ja laittanut todella punnitsemaan prioriteetteja. Loppupelissä päätös on helppo, kommentoi Tiina Isotalus ratkaisuaan sosiaalisessa mediassa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*