Timo Halosta odottaisi virka Kainuussa. (Kuva: Mikkelin kaupunki/Heleen Paukkunen)

Mikkelin kaupunginjohtajan tehtävät jättävä Timo Halonen on valittu tänään Kainuun hyvinvointialueen uudeksi hallinto- ja tukipalveluiden toimialajohtajaksi. Halonen haki aiemmin myös Kainuun hyvinvointialuejohtajaksi, mutta ei tullut valituksi siihen virkaan. Kainuu on alueena tuttu Haloselle, sillä hän toimi Kajaanin kansliapäällikkönä vuosina 1988-1995.

Halonen ja Mikkelin kaupungin luottamusmiesjohto ajautuivat viime keväänä eri linjoille kaupungin johtamisessa. Osapuolet solmivat huhtikuussa sovintosopimuksen, jonka mukaan Halonen hoitaa kaupunginjohtajan tehtäviä siihen saakka, kunnes uusi kaupunginjohtaja on valittu ja ottanut tehtävän vastaan.

Kainuun aluehallitus valitsi maanantain kokouksessaan myös seuraavat toimialuejohtajat: Terveyden ja sairaudenhoidon palveluiden toimialuejohtajaksi LL Mari Kinnunen, ikäihmisten palveluiden toimialuejohtajaksi sosionomi YAMK Kaisa-Mari Käyhkö, akuuttihoidon ja pelastuspalveluiden toimialuejohtajaksi LL Sami Mäenpää ja sosiaali- ja perhepalveluiden toimialuejohtajaksi YTM Anna-Liisa Kainulainen.

Toimialuejohtajat vastaavat johtavina viranhaltijoina alaisestaan toiminnasta ja taloudesta sekä toimivat hyvinvointialueen johtoryhmän jäseninä.

Mainos-Olemme rakentamassa uutta, joten valinnat painottuivat erityisesti muutosjohtamiseen. Johtavat viranhaltijatehtävät ovat vaativia ja valituilta myös odotetaan tuloksia. Olen tyytyväinen lopputulokseen, jossa on hyvä tasapaino vahvaa osaamista. Kuitenkin koko henkilöstön yhteinen kyky ratkaisee, miten pystymme vastaamaan nykyisiin ja tuleviin haasteisiin, kommentoi valintoja hyvinvointialueen tiedotteessa hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg.