Riikka Moilanen on Janakkalan uusi kunnanjohtaja. (Kuva: Kai Tirkkonen)

Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen valittiin maanantaina jo toistamiseen Janakkalan kunnanjohtajaksi. Edellinen valinta tapahtui kaksi viikkoa sitten, mutta tuo valinta jouduttiin mitätöimään menettelyvirheen vuoksi itseoikaisuna, sillä kaikki ei sujunut kuntalain 41 §:n mukaisesti.

Riikka Moilasen kannatus Janakkalan kunnanjohtajaksi oli vain kasvanut parin viikon tuumaustauon aikana, sillä 32 valtuutetusta 21 antoi suljetussa lippuäänestyksensä Riikka Moilaselle. Pirjo Alijärvi sai 7 ääntä, Mikko Salmela kolme ääntä ja Oskari Paavola yhden äänen.

Kaksi viikkoa sitten ensimmäisellä valintakerralla valtuuston puheenjohtaja Marko Ahtiaisen kopautti nuijan pöytään heti ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen, vaikkei Riikka Moilanen saanut yli puolta annetuista äänistä. Moilanen sai lähemmäksi puolta yötä venyneessä kokouksessa yli puolet hyväksytyistä äänistä, mutta tämä ei kuntalain mukaan riitä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Ylimääräisen valtuustokokouksen aluksi Marko Ahtiainen myönsi olevansa vastuussa edellisen kokouksen virheestä.

-Ainoastaan minusta johtuneesta syystä olemme nyt koolla ylimääräisessä juhannusviikon kokouksessa. Ilmoitan samalla, että en tule ottamaan kokouspalkkiota tästä kokouksesta, Ahtiainen totesi.

Riikka Moilanen on toiminut Oulaisten kaupunginjohtajana vuodesta 2021 lähtien. Keskustan kansanedustajana hän toimi vuosina 2003-2007 ja ennen virkamiesuraansa hän on vaikuttanut myös Oulun kunnallispolitiikassa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*