Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen tittelistä on tippumassa ylimääräiset kirjaimet pois, mikäli kaupunginjohtajan valintaa valmistelleen työryhmän kanta pitää loppuun saakka. Työryhmä haastatteli virkaa varten neljä hakijaa, jonka jälkeen se päätti yksimielisesti, ettei soveltuvuustestauksia tarvitse tehdä ja Korhosen valintaa esitetään kaupunginhallitukselle.

Anna-Kristiina Korhonen oli vahvasti ehdolla Salon kaupunginjohtajaksi jo vuonna 2020, kun virkaa edellisen kerran täytettiin. Silloin Korhonen hävisi valtuustossa äänin 33-18 virkaan valitulle Tero Nissiselle. Nissinen irtisanoutui virasta alkuvuodesta. Korhosen ohella haastattelussa olivat Mikael Collan, Antti Kuusela ja Riikka Riihimäki.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkasen mukaan työryhmä näki Korhosen vastaavan parhaiten hakuprofiilissa edellytettyä osaamista ja kokemusta. Myös näytön kaupunginjohtajana toimimisesta todettiin olevan niin vahvan, että häntä on mahdollista esittää valittavaksi kaupunginjohtajaksi ilman alkuperäisessä aikataulussa olleita tilaisuuksia ja testauksia.

Kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan viran täyttämistä 9.5. ja lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto viikkoa myöhemmin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*