Puumala on reilun 2000 asukkaan ja lähes 4000 vapaa-ajan asunnon kunta Etelä-Savossa. (kuva: Puumalan kunta)

Yhdeksän hakijaa haluaa Puumalan kunnanjohtajaksi. Hakuaika päättyi tiistaina 29. joulukuuta. Lisäksi virkaan on jätetty yksi suostumus.

Hakemuksensa lähettäneiden joukossa on muiden muassa Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Kuuva. Kuuva toimi Puumalan vs. kunnanjohtajana puolitoista vuotta 2017–2019, kun Matias Hildén oli kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., erityisavustajana valtiovarainministeriössä.

Myös Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtajana 2010–2020 toiminut Maija Pihlajamäki hakee Puumalaan. Ennen ammattiyhdistysuraansa Pihlajamäki työskenteli muun muassa keskustan kunta- ja maakuntasihteerinä ja kaupunkitoiminnan suunnittelupäällikkönä. Pihlajamäki on hallintotieteiden maisteri.

Muut hakijat ovat hallintotieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri Anne Murtonen Hämeenlinnasta, kasvatustieteiden maisteri Jarno Manni Sastamalasta, sosionomi YAMK Jenna Vertanen Ruokolahdelta, tradenomi Kirsi Kellokangas Helsingistä, kauppatieteiden tohtori Marko Matalamäki Seinäjoelta, tradenomi Sakari Varala Ikaalisesta ja hallintotieteiden kandidaatti Sami Suhonen Tampereelta.

MainosKokemusasiantuntija Matti Mäkelä Varkaudesta on lähettänyt postikortilla suostumuksensa virkaan.

Puumalan kunnanjohtajan virka tuli haettavaksi, kun Matias Hildén valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi. Hilden johti kuntaa vuodesta 2011.