kuva: Rovaniemen kaupunki / Timo Lindholm
Rovaniemi valitsee joulukuussa uuden kaupunginjohtajan.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti kutsua kaikki kelpoisuusehdot täyttävät hakijat haastatteluun kaupunginjohtajan virkaa varten. Haastateltavia on 11.

Haastatteluun menevät filosofian maisteri Ari Alatossava, upseeri, insinööri AMK Jani Brännare, terveystieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri Riitta Erola, filosofian tohtori, kasvatustieteen lisensiaatti Heikki Haaparanta, luokanopettaja Antti Lassila, valtiotieteiden maisteri Timo Nousiainen, kasvatustieteen maisteri Jarmo Pienimäki, kauppatieteiden maisteri Atte Rantanen, yhteiskuntatieteiden maisteri Jaakko Rantsi, kauppatieteen maisteri Anette Vaini-Antila ja hallintotieteiden maisteri, arkkitehti Ulla-Kirsikka Vainio. Hakijoita oli 22.

Ari Alatossava on Iin kunnanjohtaja, Timo Nousiainen Tornion kaupunginjohtaja, Jarmo Pienimäki Ähtärin kaupunginjohtaja ja Atte Rantanen Kemijärven kaupunginjohtaja. Rovaniemen kaupungin omaa väkeä ovat turvallisuuspäällikkö Jani Brännare, kehitysjohtaja Riitta Erola ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila. Porin kaupungin palveluksessa ovat Heikki Haaparanta ICT-yksikön päällikkönä ja Ulla-Kirsikka Vainio ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtajana. Anette Vaini-Antila on kuntaomisteisen talous- ja henkilöstöhallintoyhtiön Sarastian talousjohtaja, ja Jaakko Rantsi on toiminut muun muassa Kemin sataman toimitusjohtajana.

Kelpoisuusehtoina ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys kunnallishallintoon. Hakijat haastatellaan 6.–8.11.2019. Haastattelujen jälkeen kaupunginhallitus päättää soveltuvuusarviointiin lähetettävistä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 9. joulukuuta. Nykyinen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen jää eläkkeelle syyskuussa 2020.