Muurame on 10 500 asukkaan kunta Keski-Suomessa. (Kuva: Jorma Ylönen)

Muuramen kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 12 hakijaa. Lisäksi yksi hakija peruutti hakemuksensa hakuajan kuluessa ja yksi hakemus paljastui pilahakemukseksi. Hakuaika päättyi sunnuntaina 9.4.

Hakijoiden joukossa ovat muiden muassa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja Kinnulan kunnanjohtaja Kirsi Kellokangas.

Myös neljällä muulla hakijalla on kokemusta kaupunginjohtajan tai kunnanjohtajan työstä. Aleksi Heikkilä on toiminut Hausjärven vt. kunnanjohtajana, Eino Nissinen Karstulan ja Kyyjärven kunnanjohtajana, Atte Rantanen Kemijärven kaupunginjohtajana ja Seppo Pirttikoski Ilmajoen ja Ylihärmän kunnanjohtajana.

Hakijat ovat hallintotieteiden ja kauppatieteiden maisteri, Äänekosken hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, diplomi-insinööri, tekniikan lisensiaatti Tuomas Jokipii, kauppatieteiden maisteri, talousjohtaja Jukka Kaistinen, tradenomi YAMK, Kinnulan kunnanjohtaja Kirsi Kellokangas, filosofian tohtori, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, levyseppä-hitsaajan koulutuksen saanut Seppo Nieminen, yhteiskuntatieteiden maisteri, toimitusjohtaja Eino Nissinen, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Seppo Pirttikoski, yhteiskuntatieteiden ja liikuntatieteiden maisteri, liikuntasihteeri Joni Putkinen, kauppatieteiden maisteri, talous- ja henkilöstöjohtaja Eero Raittila, kauppatieteiden maisteri Atte Rantanen ja Verner Vähätalo.

Muurame etenee valinnassa siten, että haastattelujen ja henkilöarvioinnin jälkeen kärkihakijat menevät valtuuston haastatteluun. Valtuusto haastattelee kärkihakijoita 8. toukokuuta.

Muuramen kunnanjohtajan virka tuli haettavaksi, kun pitkäaikainen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho ilmoitti siirtyvänsä eläkkeelle.

Juttua muutettu 11.4. klo 11.35: Korjattu hakijaluettelo, jossa oli virheellistä tietoa.