Lapinlahti on 9100 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Se on tunnettu maito- ja meijeripitäjänä, mutta siellä on runsaasti myös konepaja- ja metallialan yrityksiä. Kärkielinkeinot yhdistyvät kunnan markkinointikuvissa. (Kuva: Lapinlahden kunta)

Lapinlahden kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 12 hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Hakuaika päättyi maanantaina 27. maaliskuuta.

Virkaa hakivat filosofian maisteri Minna Heikkinen Kuopiosta, oikeustieteiden maisteri Juha Jukkola Iisalmesta, hallintotieteiden maisteri Nina Kivi Helsingistä, filosofian maisteri Mika Koljonen Joensuusta, kauppatieteiden maisteri Soili Kuosmanen Lohjalta, Master of Business Administration Tahir Mahmood, yhteiskuntatieteiden maisteri Juho Pulkka Iisalmesta, kauppatieteiden maisteri Atte Rantanen Tampereelta, filosofian tohtori Henri Ruotsalainen Kuopiosta, yhteiskuntatieteiden maisteri Pia Stjernvall Helsingistä, Verner Vähätalo Nurmijärveltä ja filosofian maisteri Taina Väre Helsingistä. Suostumuksensa on antanut proviisori Tapio Heilala Siikaisista.

Kolmella hakijalla on kuntajohtajakokemusta. Henri Ruotsalainen on Rautavaaran kunnanjohtaja, Atte Rantanen on toiminut Kemijärven kaupunginjohtajana ja Nina Kivi Kokemäen kaupunginjohtajana.

Virka tuli avoimeksi, kun vuodesta 2017 kuntaa johtanut Janne Airaksinen valittiin Siilinjärven kunnanjohtajaksi.

Mainos