Kittilä etsii jälleen kunnanjohtajan sijaista.

Kittilän kunnanjohtajan viransijaisuutta tavoittelee 13 hakijaa. Hakijalistalla ei ole nykyisiä tai entisiä kuntajohtajia tai muita näkyvissä kunta-alan tehtävissä toimineita.

Hakijat ovat terveystieteiden maisteri Mia-Riitta Allik Uuraisista, psykiatrian sairaanhoitaja Merja Huttunen Kuopiosta, diplomi-insinööri Timo Keränen Vantaalta, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho Helsingistä, catering-alan ja kiinteistöpalvelujen perustutkinnot suorittanut Pasi Kostiainen Kuusamosta, hallintotieteiden maisteri Sanna Kumpula Kittilästä, oikeustieteen ja kauppatieteiden maisteri Kari Kuusisto Espoosta, kauppatieteiden maisteri Timo Kärkkäinen Raahesta, upseeri Jouni Laari Tallinnasta, Seppo Leskinen Simosta, oikeustieteiden kandidaatti Simo Pietiläinen Tuusulasta, diplomi-insinööri Tuulikki Salmenkylä Helsingistä ja agrologi Maritta Välijeesiö Sodankylästä.

Vs. kunnanjohtajan virka täytetään vuoden 2018 ajaksi. Viimeksi valitun vs. kunnanjohtajan Timo Kurulan määräaikainen sopimus on tehty tämän vuoden loppuun. Hän ei hoida enää tehtävää, vaan on loppuvuoden vuosilomalla ja virkavapaalla. Vuoden loppuun sijaisena jatkaa vs. hallintojohtajana toiminut Sanna Ylinampa.

Kittilä ei voi täyttää kunnanjohtajan virkaa vakinaisesti, sillä sopimusasia laittomasti irtisanotun kunnanjohtajan Anna Mäkelän ja kunnan välillä on edelleen kesken. Valtuusto hyväksyi erosopimuksen joulukuussa 2016, mutta valtuuston päätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.