Tyrnävän kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 14 hakijaa. Hakuaika päättyi torstaina.

Tyrnävälle hakivat insinööri (ylempi AMK) Ville Bräysy, yhteiskuntatieteiden maisteri Mikko Hannus, proviisori Tapio Heilala, oikeustieteen kandidaatti Pekka Helppikangas, terveystieteiden maisteri Susanna Kisner, kauppatieteiden maisteri Timo Kärkkäinen, kasvatustieteiden maisteri Eija Liikamaa, yhteiskuntatieteiden tohtorikoulutettava Jaana Niemelä, hallintotieteiden maisteri Kati Ojaniemi, diplomi-insinööri Jari Partanen, yhteiskunta- ja kasvatustieteiden maisteri Maarit Rantakurtakko, hallintotieteiden maisteri Arja Rantanen, hallintotieteiden maisteri Pertti Severinkangas ja oikeustieteen maisteri Taneli Tuomaala.

Helppikangas ja Severinkangas ovat virassa olevia kunnanjohtajia. Helppikangas on Kivijärven ja Severinkangas Pelkosenniemen kunnanjohtaja.

Virka tuli haettavaksi, kun Tyrnävää vuodesta 2014 johtanut Marjukka Manninen irtisanoutui. Manninen siirtyi vuoden alussa Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen muutosjohtajaksi. Kunnanhallitus ei myöntänyt Manniselle virkavapautta vuoden 2019 loppuun ulottuvan määräaikaisen pestin ajaksi.