Pieksämäen kaupungin keskushallinto toimii Latomoksi kutsutussa Vanhassa Raamattutalossa. Yrjö A. Waskisen suunnittelema Raamattutalo rakennettiin 1949 Suomen Kirkon Sisälähetysseuran kirjapaino- ja toimistorakennukseksi. (Kuva: Jorma Ylönen)

Pieksämäen kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 14 hakijaa. Hakuaika päättyi tiistaina 2. huhtikuuta.

Hakijoiden joukossa ovat muiden muassa Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen, Rantasalmen kunnanjohtaja Rainer Leskinen, Pieksämäen elinkeinojohtaja Markus Vesterinen, Pieksämäen elinkeinojohtajana 2006–2012 toiminut Timo Savolainen sekä Vaalijalan kuntayhtymää 2013–2022 johtanut Ilkka Fritius.

Kuntajohtajina ovat Sepposen ja Leskisen lisäksi työskennelleet myös Petteri Ristikangas ja Jussi Stoor. Ristikangas on toiminut Tervon kunnanjohtajana ja Stoor Lemin kunnanjohtajana.

Virkaa hakivat kauppatieteiden maisteri, Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen Imatralta, ylioppilas Henri Toikka Haminasta, kauppatieteiden maisteri, Pukkilan hallintojohtaja Ilkka Fritius Mikkelistä, yhteiskuntatieteiden maisteri, Pieksämäen kaupungin tietohallintopäällikkö Jani Heikkinen Tuusulasta, filosofian tohtori, TE-toimiston johtaja Juha Heikkinen Kuopiosta, Juha Väänänen, kauppatieteiden maisteri Jussi Stoor Lemiltä, kauppatieteiden ja filosofian maisteri, Siilinjärven kunnan talousjohtaja Petteri Ristikangas Kuopiosta, kauppatieteiden maisteri, Pieksämäen kaupungin elinkeinojohtaja Markus Vesterinen Kuopiosta, Martta Putkonen Pieksämäeltä, terveystieteiden ja valtiotieteiden maisteri, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhdyspintapäällikkö Pilvi Österman Espoosta, kasvatustieteen maisteri, Rantasalmen kunnanjohtaja Rainer Leskinen Kuopiosta, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja Soile Knevel Vantaalta ja kauppatieteiden maisteri, Proxion Oy:n toimitusjohtaja Timo Savolainen Pieksämäeltä.

Rekrytointiprosessista vastaava valmisteluryhmä kokoontuu torstaina 4. huhtikuuta käsittelemään hakemuksia.

– Olen ihan tyytyväinen hakijamäärään, ja kymmenkunta hakijoista täyttää myös kelpoisuusehdot. Joukossa on paikallisia ehdokkaita ja hakijoita, joilla on kuntajohtajakokemusta. Ensituntuma on, että voisimme edetä tällä hakijajoukolla ilman uutta hakukierrosta, mutta sitä harkitsemme torstaina, kertoo valmisteluryhmän puheenjohtaja Arto Sepponen, kesk.

Pieksämäki valitsee seuraajan Ulla Nykäselle, joka jää syksyllä eläkkeelle. Nykänen jäi jo helmikuussa pitämään vuosilomiaan ja vs. kaupunginjohtajana toimii hallintojohtaja Jukka Savolainen.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä