Mäntsälän on tarkoitus valita uusi kunnanjohtaja 24. toukokuuta. (kuva: Sirkku Mäkelä / Mäntsälän kunta)

Mäntsälän kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 14 hakijaa. Hakuaika päättyi keskiviikkona 10. maaliskuuta.

Virkaa hakivat kauppatieteiden maisteri Kimmo Hietala, hallintotieteiden maisteri Nina Kivi, käsityötieteen maisteri, luokanopettaja Kirsimaria Lahtinen, ympäristötekniikan diplomi-insinööri Perttu Palkia, valtiotieteiden maisteri, Kuuma-seudun yhteistyöjohtaja ja liikelaitoksen johtaja Antti Kuusela, markkinointimerkonomi Mika Särkelä, tuotantotalouden diplomi-insinööri, Riihimäen elinvoimajohtaja Mika Herpiö, hallintotieteiden maisteri Anu Helin, Kalevi Ylisirniö, MBA Jari Järvinen, valtiotieteiden maisteri, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän rakenneuudistushankkeen projektipäällikkö Sabah Samaletdin, proviisori Tapio Heilala, Marko Halla ja Matti Mäkelä.

Hakijoiden joukossa ei ole yhtään virassa olevaa kuntajohtajaa, mutta Nina Kivi, Anu Helin, Kalevi Ylisirniö ja Sabah Samaletdin ovat aiemmin toimineet kunnan- tai kaupunginjohtajina. Kivi on työskennellyt Kokemäen kaupunginjohtajana ja Helin Pöytyän kunnanjohtajana. Samaletdin on ollut kunnanjohtajana Myrskylässä ja Evijärvellä, ja Ylisirniö toimi kunnanjohtajana Mäntsälässä 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa ja sitä ennen Vetelissä ja Kiimingissä.

Uusi kunnanjohtaja on tarkoitus valita 24. toukokuuta. Mäntsälää vuodesta 1994 johtanut Esko Kairesalo jää eläkkeelle.

 

EDIT: Juttua muutettu 15.3. klo 16: Korjattu hakijoiden määrä oikeaksi ja poistettu hakija, jonka nimi virheellisesti oli Mäntsälän kunnan tekemässä listauksessa. 

EDIT: Juttua muutettu 22.3. klo 10.00: Korjattu hakijoiden määrä oikeaksi ja poistettu hakija, jonka nimi virheellisesti oli Mäntsälän kunnan tekemässä listauksessa.