Naantali on noin 19 400 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomessa. (kuva: Naantalin kaupunki)

Naantalin kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 16 hakijaa ja 2 suostumuksensa antanutta. Hakuaika päättyi maanantaina 28 joulukuussa.

Naantaliin haluavien joukossa ovat muiden muassa suostumuksensa antanut Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Laura Leppänen, Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila, Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm.

Kuntajohtajakokemusta on myös Mikko Komulaisella ja Nina Kivellä. Lahden osallisuus- ja hyvinvointipalvelujen johtajana toimiva Komulainen on työskennellyt Askolan kunnanjohtajana 2000–2007 ja Kivi työskenteli 2018–2020 Kokemäen kaupunginjohtajana. Komulainen on antanut virkaan suostumuksensa.

Muut hakijat ovat rakennusalan ja sähköalan perustutkinnot suorittanut Jorma Eskola Lohjalta, diplomi-insinööri, Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja ja vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö, oikeustieteen maisteri Timo Jauhiainen Porista, oikeustradenomi Marjo Kaplas Kangasalta, valtiotieteiden maisteri Antti Kuusela Helsingistä, yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteri Jussi Mattila Kaarinasta, yhteiskuntatieteiden ja hallintotieteiden maisteri Anne Murtonen Hämeenlinnasta, Matti Mäkelä Varkaudesta, oikeustieteen kandidaatti Jari Niemelä Naantalista, Master of Arts in Social Sciences Sami Paattinen Turusta ja kauppatieteiden maisteri Hannele Rahkala Helsingistä.

MainosNaantalin kaupunginjohtajana syyskuusta 2014 toiminut Jouni Mutanen jää eläkkeelle ensi kesänä.