Ähtärin kaupunginjohtajan valinta etenee. Ähtäri tunnetaan muun muassa Ähtäri Zoon pandoista. (Kuva: Ähtäri Zoo)

Ähtäri on kutsunut seitsemän kaupunginjohtajaksi haluavaa haastatteluun.

Virkaa hakeneista kutsun saavat BBA-tutkinnon suorittanut Pirkko-Liisa Hietalahti Kauhajoelta, filosofian tohtori, hallintotieteiden maisteri Tiina Koivuniemi Seinäjoelta, oikeustieteiden maisteri Jarmo Metsävainio Loviisasta ja hallintotieteiden maisteri Perttu Sonninen Alajärveltä.

Myös kolme virkaan suostumuksensa antanutta haastatellaan. He ovat insinööri YAMK Tuomas Collin Ähtäristä, tradenomi YAMK Kirsi Kellokangas Jyväskylästä ja hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen Jämsästä.

Tuomas Collin on Ähtärin Kiinteistöhuollon toimitusjohtaja. Kirsi Kellokangas on työskennellyt muun muassa Kinnulan kunnanjohtajana ja Perhon vs. hallinto- ja talousjohtajana. Ilkka Salmiselle on runsaasti kuntakokemusta: hän on toiminut muun muassa Jämsän kaupunginjohtajana ja Perttelin ja Lopen kunnanjohtajana.

Ähtäri etsi kaupunginjohtajaa kahdella hakukierroksella. Paikka tuli haettavaksi, kun vuodesta 2012 kaupunkia luotsannut Jarmo Pienimäki irtisanoutui joulukuussa. Pienimäen eropäätös perustui molemminpuoliseen luottamuspulaan kaupungin päättäjien kanssa.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä